1 november 2022

Voordelig geld reserveren voor uw uitvaart

Geld reserveren voor uw uitvaart en ontvang 1,5 % rente en het Dunweg boekje cadeau

Met het Dunweg Depositofonds zet u voordelig geld opzij voor uw uitvaart. Bij het overlijden komt het gehele depositobedrag direct vrij om de uitvaart te betalen. Regel het nu. Zo worden uw nabestaanden niet belast met de financiële zorg over uw laatste afscheid. Tevens ontvangt u het Dunweg boekje ‘30 jaar en drie generaties Dunweg Uitvaartzorg’.

De voordelen
De kosten van een uitvaart lopen snel op. Als u uw familie en/of vrienden niet met deze rekeningen wilt opzadelen, dan raden wij u aan om tijdig geld te reserveren voor uw uitvaart. De opbouw van uw vermogen is gegarandeerd; in 2023 ontvangt u 1,5 % rente, zo levert uw spaargeld ook nog iets op!

Wanneer u overlijdt, komt het volledige bedrag van het deposito direct vrij om de uitvaartkosten te betalen. Dit bedrag wordt aangevuld met de tot het overlijden opgebouwde rente. Zo bespaart u uw nabestaanden de financiële nasleep van een uitvaart.

Voor iedereen
Het Dunweg Depositofonds is er voor iedereen en wij stellen geen gezondheidsvragen. Een deposito kan op elke leeftijd worden afgesloten, wat van belang is als u geen langlopende uitvaartverzekering kunt of wilt afsluiten.

Ervaringen in Dunweg boekje
Dunweg heeft dit jaar het boekje ’30 jaar en drie generaties Dunweg Uitvaartzorg’  uitgegeven. Hierin  komt een groot deel van de historie van Dunweg naar voren en zijn bijzondere ervaringen over afscheid nemen opgenomen. Dit boekje ontvangt u als geschenk bij een nieuwe deposito.

Regel het nu!
Heeft u vragen over uw uitvaart? Wij denken graag met u mee en inventariseren uw wensen en vragen. Neem vandaag nog gratis en vrijblijvend contact op met Dunweg voor meer informatie (023 – 563 35 44 of info@dunweg.nl).

 

Update 24 maart

De Dunweg groep – Dunweg, Könst en Van der Putten – volgt de ontwikkelingen rond het Coronavirus op de voet en volgt de instructies van het RIVM (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu) en de GGD op. Ook houden wij in de gaten hoe relevante organisaties in de uitvaartbranche handelen. Want wat als iemand overlijdt aan het Coronavirus? Onderstaand vindt u antwoorden op veelgestelde vragen. Indien er nieuwe richtlijnen komen, dan wordt deze informatie aangepast.

Staat uw vraag hier niet bij? Stel deze dan aan onze uitvaartconsulent Adri van den Bergh via avandenbergh@dunweg.nl of 06 – 83 81 06 40.

Tijdens de persconferentie van dinsdag 15 februari 2022 zijn versoepelingen van de coronamaatregelen aangekondigd. Met ingang van 23 maart geldt:

Een dierbare overlijdt en is (vermoedelijk) besmet met het Coronavirus. Wat moet ik doen?
U meldt het overlijden op de gebruikelijke manier. U kunt 24 uur per dag bellen naar het telefoonnummer 020 - 618 47 71. Vermeld daarbij dat uw dierbare (vermoedelijk) besmet is met het Coronavirus! Bij een telefonische melding van een overlijden worden afspraken gemaakt voor het te komen aannamegesprek én worden de volgende vragen gesteld:

  • Zijn er aanwezigen die koorts hebben?
  • Zijn er aanwezigen die zich grieperig voelen?
  • Zijn er aanwezigen die verkouden zijn of veel hoesten en/of niezen?

Aannamegesprek bij u thuis of op een Dunweg locatie
Het gesprek met de uitvaartverzorger kan bij u thuis of op een van de Dunweg locaties plaatsvinden.

Is er sprake van coronabesmetting bij de overledenen of bij nabestaanden die deelnemen aan het gesprek, dan regelen we het gesprek ALTIJD op afstand.
Vanuit veiligheidsoogpunt voor onze medewerkers, is het uitgangspunt dat zij niet aan tafel zitten met personen die wellicht besmet zijn met het Coronavirus. Het aannamegesprek vindt dan telefonisch plaats.

Online condoleren
Via de Dunweg website is het mogelijk om online te condoleren. Deze service is gratis en voor iedereen beschikbaar. Natuurlijk vervangt dit niet een persoonlijk bezoek bij een condoleance of afscheid, maar het is een alternatief als men niet aanwezig kan/mag zijn bij een uitvaart.

Wat gebeurt er met de overledene die besmet is met het Coronavirus?
Uitvaarten kunnen doorgaan, conform richtlijnen RIVM. Uw dierbare krijgt vrijwel dezelfde dienstverlening als iemand die niet besmet is.

Kan iemand met het Coronavirus thuis opgebaard worden?
Vanuit het oogpunt van het besmettingsrisico is er geen bezwaar om de overledene thuis op te baren, zelfs met de kist open. Hierbij een aantal aspecten ter overweging bij een thuisopbaring. In het meldingsgesprek bespreken wij met u voorzorgsmaatregelen die wij treffen om het risico van besmetting tot het minimum te beperken. De opbaring van de overledene kan in een kist of op bed plaatsvinden met koeling door middel van een bedkoelsysteem.

Is iemand die is overleden aan het Coronavirus nog besmettelijk?
Het RIVM heeft op deze vraag laten weten, dat het huidige Coronavirus (Covid-19) een nieuw en onbekend virus is. Maar uit onderzoek bij Coronavirussen in het algemeen, blijkt dat de overleving van het virus na overlijden van de patiënt, kort is. Het virus overleeft maar kort buiten het lichaam, van enkele uren tot een dag. De overdracht van het virus gaat via druppels die ontstaan door hoesten en niezen. Dit vormt dus geen risico meer na overlijden. Na overlijden kan besmetting dus alleen plaatsvinden door het niet uitvoeren van handhygiëne en het niet dragen van persoonlijke beschermingsmiddelen.

 

Adri van den Bergh

 

Uitvaartconsulent Adri van den Bergh